اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۳

بُراق حامیم

پایگاه خبری تخصصی هنر ایرانی اسلامی

خانه » لایحه نظام صنفی هنر چه شد؟

لایحه نظام صنفی هنر چه شد؟

معاف مالیاتی هنرمندان

معاف مالیاتی هنرمندان

رئیس هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش گفت: ما مخالف مالیات هنرمندان نیستیم، اما باید کار علمی انجام شود و این اتفاق، درست صورت گیرد.

لایحه نظام صنفی هنر چه شد؟| پایگاه خبری بُراق حامیم
لایحه نظام صنفی هنر چه شد؟

به گزارش پایگاه خبری بُراق حامیم به نقل از فارس، نشست رسانه‌ای هیأت رئیسه شورای‌عالی خانه هنرمندان پیرامون موضوع معافیت مالیات هنرمندان، پیش از ظهر دیروز در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

ایرج راد، رئیس هیئت مدیره خانه تئاتر در ابتدای این نشست گفت: فرهنگ و هنر باید شکل حمایتی داشته باشد از زوسب دولت. برای این مساله‌ای که پیرامون معافیت مالیات هنرمندان پیش آمده است، سقف ۲۰۰ میلیون تومان درآمد سالانه را تعریف کرده‌اند، یعنی حدود ۱۶ میلیون تومان ماهانه.

وی افزود: اولا درآمد هنرمند دائمی نیست که توان پرداخت مالیات هنرمندان را داشته باشند و ممکن است هنرمند در یک سال همه تلاش خود را کند و کار کند، یعنی هنرمند تئاتر طی یک سال کار تئاتر و فیلم و دوبله و… کرده باشد و ۳۵۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد. اما طی سال‌های بعد ممکن است اصلا کار نکند. آیا سال‌های بعد اداره دارایی حقوق بیکاری او را پرداخت می‌کند؟ ضمن اینکه هنرمندان یک دوران طلایی دارند و معمولا یک دهه فعالیت دارند.

راد مدعی شد: اما الان ارزانترین آپارتمان خارج از تهران فکر نکنم متری ۲۰ میلیون تومان باشد. ضمن اینکه کار فرهنگی و هنری باید شکل حمایتی داشته باشد. باید تحقیق شود و دید اگر مالیات هنرمندان حذف شود بهتر است یا نه؟

رئیس هیات مدیره خانه تئاتر گفت: شاید سلبریتی ها فقط درآمد بالا (مثلا یک میلیارد تومان در ماه) داشته باشند که آن هم در یک سال چیزی نیست. آیا ارزش دارد فشار اینچنینی به جامعه فرهنگی و هنری وارد شود؟

وی ادامه داد: برای اینکه یک تئاتر روی صحنه برود، ۲۹ درصد برای سالن، ۵ درصد به بلیت فروشی، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می‌شود. یعنی همه‌اش مالیات است. ضمن اینکه ببینید چه لطمه‌ای به حوزه فرهنگ و هنر خواهد شد؟ ما غیرانتفاعی هستیم و اکثر هنرمندانی که در جاهای مختلف کار می‌کنند، حقوق بگیر نیستند. مثلا شورای عالی خانه هنرمندان حقوقی دریافت نمی‌کنند و کارشان داوطلبانه است. اما به این توجه نمی‌شود که دریافت مالیات هنرمندان چه اثرات مخربی بر جامعه هنری دارد.

راد گفت: متأسفانه هنوز برخی به بازیگران به چشم مطرب نگاه می‌کنند و آدم‌های موجهی نیستند. اگر موجه نیستند، چرا رشته‌های دانشگاهی و ارزشیابی هنرمندان را قائل شدید؟

رئیس هیات مدیره خانه تئاتر گفت‌: چرا کلمه هنر در عنوان «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» وجود ندارد؟ خاطرم هست که در دیداری با آقای روحانی رئیس جمهور پیشین از ایشان سؤال شد آیا معاون هنری دارید و ایشان گفتند خیر. شاید اگر چنین معاونتی وجود داشت شاید اوضاع بهتر بود.

* وزیر ارشاد موافق معافیت مالیاتی هنرمندان است 

حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی هم درباره موضوع مالیات هنرمندان گفت: این موضوع جامعه فرهنگی و هنری را نگران کرد، چون منجر به تعطیلی بسیاری از فعالیت‌ها یا تنزل آثار هنری خواهد شد.

وی افزود: از چندهزار هنرمند، چند نفر هستند که جلوی چشم هستند و آن‌ها هم کنار فعالان اقتصادی اصلا به حساب نمی‌آیند. آقای طیب نیا می‌گفت کل مالیات حوزه فرهنگ و هنر به اندازه ۲ تا مؤدی مالیاتی ما نمی‌شود.

نوربخش گفت: اگر مردم در ایام قرنطینه با هنر و فیلم و سریال سرگرم نمی‌شدند، چه اتفاقی می‌افتاد؟ چه دعواهایی که می‌شد، چه طلاق‌های که صورت می‌گرفت؟!

وی ادامه داد: خوشبختانه خود دولت حامی معافیت مالیات هنرمندان است و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم این مساله را مطرح کرده‌اند و باعث امیدواری است. ان‌شاء‌الله نمایندگان و ریاست محترم مجلس هم به این موضوع توجه کنند و به نامه نمایندگان صنوف هنری پاسخ دهند.

نوربخش گفت‌: ۱۶ هزار عضو رسمی در حوزه موسیقی داریم که در صندوق اعتباری هنر هم عضو هستند. امیدوارم نمایندگان حقوق پدیدآورندگان اثر به رسمیت شناخته شود، صداوسیما آثار را بدون اجازه پخش نکند، کپی رایت رعایت شود، آن وقت یک هنرمند با یک اثر موفقش می‌تواند تمام عمرش را زندگی کند. اما اکنون تمام آثار یک هنرمند با یک کلیک می‌تواند دریافت شود و هیچ نماینده‌ای هم برایش مهم نیست.

وی افزود‌: مثلا در آهنگ پیشواز، ۹۵ درصد رقمی که از مردم دریافت می‌کنند، سهم خودشان است و فقط ۵ درصد به هنرمند می‌رسد.

مدیرعامل خانه موسیقی گفت: آیا موسیقی در جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته می‌شود؟ خیر، اکنون ساز در رسانه به نمایش گذاشته نمی‌شود.

لایحه نظام صنفی هنر چه شد؟| پایگاه خبری بُراق حامیم
لایحه نظام صنفی هنر چه شد؟

* مخالف مالیات دادن نیستیم 

امیر راد، نماینده هنرمندان تجسمی در این نشست گفت: مسائل حوزه هنر با یکدیگر مشترک است.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد شرایط عده اندکی از هنرمندان با درآمدهای به ظاهر کلان را به همه هنرمندان تعمیم داده‌اند.

رئیس هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش اظهار داشت: ۲ سال قبل هم موضوع مطرح شد و هنرمندان اعتراض خود را اعلام کردند و موضوع متوقف شد. اکنون که مسأله دوباره مطرح شده است، هنرمندان هنرهای تجسمی کارزاری را راه‌اندازی و امضا کرده‌اند و امیدوارم این مسیر نهایتا به سمتی برود که نمایندگان مجلس نگاهشان را موسع کنند و کار کارشناسی انجام گیرد. ما مخالف مالیات دادن نیستیم، اما باید کار علمی انجام شود و این اتفاق درست صورت گیرد.

* لایحه نظام صنفی هنر چه شد؟ 

روانبخش صادقی، عضو شورای عالی خانه هنرمندان ایران هم در این نشست گفت: فکر نمی‌کنم نمایندگان مجلس از روزمرگی وضعیت سینماگران بی‌خبر باشند و همه را به دید سلبریتی نبینند. درآمدی که دولت از هنرمندان دریافت می‌کند مگر چقدر است ارزش داشته باشد بار روانی ایجاد کند؟

وی افزود: اشکالی ندارد می‌گوییم از همه هنرمندان مانند سایر اقشار جامعه مالیات بگیرید اما اولش قانون نظام صنفی هنر را ایجاد کنید.

این فعال صنفی عرصه هنر ادامه داد: آیا هنرمندان مانند کارمندان دولت، حق مسکن و حق اولاد دارند؟

صادقی گفت: ما در خانه سینما بیانیه محکمی علیه این موضوع دادیم. مطالبه ما این است که آقای قالیباف موضوعی که در دیدار با سینماگران داشتیم، کی اتفاق می‌افتد؟

کیوان کثیریان، مدیر روابط عمومی خانه هنرمندان ایران هم در پایان این نشست گفت: خانه هنرمندان ایران قرار نبوده است نگاه اقتصادی به هنر داشته باشد و شرایطی را فراهم کرده تا هنرمندان به سهولت بتوانند فعالیت هنری خود را در اینجا دنبال کنند. وظیفه شهرداری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود تا اینجا سرپا باشد. استعدادهای جوان و اعضای صنوف برای ارائه آثار خود فضایی مناسب را بیابند که در سالن‌ها و مراکز خصوصی کمتر برایشان مهیا است. شاید در هیچ مجموعه‌ای هفت گالری به طور همزمان فعال نیست. حالا اگر بودجه‌ای که مصوب نیست و به عنوان کمک پرداخت می‌شود هم نباشد، ساده‌ترین کار این است که اینجا تعطیل شود. هزینه‌های نگهداری مجموعه خود بسیار بالاست و می‌تواند اقتصادی اداره شود اما دیگر نگاه محتوا محور نخواهد داشت.

پایان پیام/

en.boraqhamim.ir
بخش بین الملل پایگاه خبری بُراق حامیم

مطالبی که شاید برای شما جالب باشد